Messi alaposan kiosztott mindenkit

Megosztás

A világklasszis élő adásban hülyézte le a hollandok gólszerzőjét

Kevés feszültebb, érzelemdúsabb mérkőzést játszottak a futball történetében, ha játszottak egyáltalán, mint a péntek esti Argentína–Hollandia-negyeddöntő. Jellemző, hogy a meccs után nyilatkozó Lionel Messi, a győztesek csapatkapitánya az egyik argentin tévéállomás élő, egyenes adásában lehülyézte az ellenfél duplázó játékosát, 

Qué mirás, bobo? Mit bámulsz, te idióta?

Ezekkel a szavakkal fordult Lionel Messi Wout Weghorsthoz az Argentína–Hollandia világbajnoki negyeddöntő befejezése után, miközben a dél-amerikaiak csapatkapitánya éppen interjút adott a TyC Sports munkatársának, majd a biztonság kedvéért még hozzátette, hátha a holland gólszerző nem értette volna:

Anda pa’lla! Húzzál el innen!

Azt szerencsére nem tette hozzá, hogy hová…

Ez a kis intermezzo jól jellemzi, micsoda indulatok feszültek a világ legjobb labdarúgójában azok után, hogy már az elődöntőben érezhette magát, hogy aztán éppen Weghorst erőszakolja ki a hosszabbítást, amelyben újból Argentína és Messi kerekedett felül.

Amúgy a szóban forgó interjúban ezt mondta Messi, már természetesen a Weghorstnak címzett kiszólás mellett:

Igazságtalanul szenvedtünk a végén. Van Gaal azt adja el a világnak, hogy játssza a futballt, erre azt csinálta, hogy beküldte a magas embereit, és a hollandok elkezdték a kapunk elé ívelgetni a labdát. Nem akarok a bíróról beszélni, mert még a végén eltiltanak. Nem lehetek őszinte, de azt hiszem, a FIFA-nak meg kellene vizsgálnia a ma este történteket. Nem lehet egy ilyen bírót küldeni egy világbajnoki negyeddöntőre.

Ami tény: Mateu Lahoz spanyol játékvezető tizenöt sárga lapot osztott ki, ez pedig abszolút rekord a világbajnokságok történetében egy mérkőzésen.

Emiliano „Dibu” Martínez, a mérkőzés másik hőse Messi mellett a tizenegyespárbaj elején bemutatott két védésével, sem csomagolta selyempapírba a szavait:

Őrület, Mateu Lahoz a vb legrosszabb bírója, és még arrogáns is! Ha mondasz neki valamit, csúnya szavakkal válaszol! Azt hiszem, miután Spanyolország kiesett, azt akarta, hogy mi is menjünk haza…

A FIFA Messit választotta a meccs emberének, ezen a vb-n negyedszer, és az ötödik vb-jén összesen kilencedszer, ami szintén rekord, írta az index.hu.

Messi és Lahoz nem minden előzmény nélkül találkozott péntek este: 2020. november 29-én, négy nappal Diego Maradona halála után a Barcelona –Osasuna spanyol bajnoki meccsen (4–0) kiállította az argentint, amiért az a gólja után levette a mezét, és alatta egy Newell’s Old Boys-póló volt a Maradona iránti tiszteletből. A spanyol bíró a szabályoknak megfelelően sárgát adott a mezlevételért, az argentin sajtó azonban nehezen tudta ezt megemészteni.

Messinek volt még egy szóváltása is Louis van Gaallal, a hollandok edzőjével, Edgar Davidsnek, az ellenfél segédedzőjének az aranylabdás futballista és a veterán edző közé kellett ugrania. Utólag elmondta az argentin, hogy az paprikázta fel, amit a holland szövetségi kapitány a meccs előtt nyilatkozott. Mármint azt, hogy Messi nem igazán segíti a csapatát, mert nem vesz részt a védekezésben…

Borítókép: Lionel Messi és Wout Weghorst. Fotó: Jean Catuffe / Getty Images

Kapcsolódó cikkek